Futureforce draagt project alleenstaande minderjarige statushouders over aan Vitree

De werkzaamheden van Futureforce, onderdeel van Trias Groep, worden per 1 juli 2017 door Vitree overgenomen. Futureforce maakte eerder bekend dat zij dit project voor opvang en begeleiding van alleenstaande minderjarige statushouders in IJsselland en Salland beëindigt. Voogdijinstelling Nidos heeft Vitree gevraagd dit project over te nemen van Futureforce. Hiermee kan de continuïteit van de begeleiding aan de circa 50 jongeren worden voortgezet.

Sinds april 2016 geeft Vitree uitvoering aan de opvang en begeleiding van alleenstaande minderjarige statushouders (AMS) in de gemeenten Almere, Lelystad en Kampen. Met de uitbreiding nu in Zwolle, Steenwijk en Nijverdal kan Vitree haar ervaring en expertise voor deze bijzondere doelgroep inzetten. Doordat een groot deel van de medewerkers van Futureforce per 1 juli bij Vitree in dienst komt, houden de meeste jongeren hun vertrouwde begeleider.

De medewerkers van Vitree zien het als een uitdaging om de jonge alleenstaande meiden en jongens uit Syrië, Eritrea en Afghanistan niet alleen een veilig verblijf aan te bieden in Nederland, maar hun talenten te ontwikkelen en hen mee te laten doen in onze maatschappij. Voor iedere jongere op maat, met respect voor en kennis van de eigen cultuur en context.