Pleegouders

Pleegzorg in Flevoland

Informatieavond over pleegzorg. Kom ook! Belangstellenden uit heel Flevoland zijn welkom op:
-Dinsdag 12 september te Almere
-Maandag 18 september te Emmeloord
-Dinsdag 10 oktober te Lelystad
-Maandag 27 november te Lelystad
-Maandag 11 december te Almere

Pleegouders zijn bijzonder en nodig
Opgroeien doet een kind het liefst in zijn eigen omgeving. Maar soms kan dat even niet. Er is een grote groep kinderen tussen de 0 en 18 jaar die om allerlei redenen niet meer thuis kan wonen. Ze hebben voor korte of lange tijd een ander thuis nodig. Een pleeggezin kan voor deze kinderen een uitkomst bieden.

Allerlei vormen, bijvoorbeeld Weekendpleegzorg
Soms is opvoeden een zware taak en moeten ouders en kinderen even op adem komen. Dan is het fijn als kinderen af en toe kunnen worden opgevangen in een weekendpleeggezin. Kinderen krijgen in zo’n weekend extra aandacht, zij kunnen even hun zorgen vergeten en ouders kunnen even op adem komen. Weekendpleegzorg is een ‘lichte’ vorm van pleegzorg die soms zelfs een uithuisplaatsing kan voorkomen. Vitree zoekt daarom mensen met ruimte in hart en huis, die een kind één of twee weekends per maand kunnen opvangen.

Al pleeggezin, maar nog geen plaatsing?
Voor elk kind zoeken we een passend pleeggezin. Dit kan betekenen dat we nieuwe pleeggezinnen zoeken, terwijl jullie nog aan het wachten zijn op een plaatsing.

Meer informatie
Wilt u meer informatie ontvangen, laat het ons weten:
- bel 088 1787110
- mail pleegzorg@vitree.nl
- of kom vrijblijvend naar een informatieavond.

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit
Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder. 
Irene een ervaren pleegouder zegt: ‘Ik voel me als een vis in het pleegzorgwater, ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Iedereen die twijfelt, moet maar eens naar een informatieavond gaan.’ 
De campagne Supergewonemensengezocht.nl richt zich op mensen die wel eens over pleegouderschap hebben nagedacht, maar denken dat ze niet in aanmerking komen. Getrouwd, samenwonend of alleenstaand, homo of hetero, arm of rijk, autochtoon of allochtoon, twintiger of senior, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat u er kunt zijn voor een pleegkind.
Wilt u weten waar een pleegouder aan moet voldoen? Doe de pleegzorgtest 


Lees hier het verhaal van Tsjesjen, pleegmoeder van 66 kinderen