Pleegouders

Pleegzorg in Flevoland

Pleegouders zijn bijzonder en nodig
Opgroeien doet een kind het liefst in zijn eigen omgeving. Maar soms kan dat even niet. Er is een grote groep kinderen tussen de 0 en 18 jaar die om allerlei redenen niet meer thuis kan wonen. Ze hebben voor korte of lange tijd een ander thuis nodig. Een pleeggezin kan voor deze kinderen een uitkomst bieden.

Luna zoekt pleegouders 
Mijn mama kan even niet voor mij zorgen

Vandaag start ‘Luna’ haar zoekactie naar een pleeggezin. 

Met de animatiefilm ‘Luna zoekt pleegouders’ van Pleegzorg Nederland start een actie om dit jaar 3.500 nieuwe pleegouders te werven voor kinderen die, net als Luna, wachten op een fijne plek in een pleeggezin.
Ook Vitree doet mee.
 

 

Ontdek de pleegouder in jezelf.
Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder. Irene een ervaren pleegouder zegt: ‘Ik voel me als een vis in het pleegzorgwater, ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Iedereen die twijfelt, moet maar eens naar een informatieavond gaan.’ De campagne richt zich op mensen die wel eens over pleegouderschap hebben nagedacht, maar denken dat ze niet in aanmerking komen. Getrouwd, samenwonend of alleenstaand, homo of hetero, arm of rijk, autochtoon of allochtoon, twintiger of senior, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat u er kunt zijn voor een pleegkind.
Het nieuwe campagnethema geeft u een zetje in de juiste richting: 'Ontdek de pleegouder in jezelf.' 
Wilt u weten waar een pleegouder aan moet voldoen? Doe de pleegzorgtest Informatieavond
Wilt u meer informatie ontvangen, laat het ons weten:
- via het contactformulier,
- per e-mail pleegzorgflevoland@vitree.nl
- of kom vrijblijvend naar een informatieavond.
Kent u iemand in uw familie, vrienden- of kennissenkring die misschien wel voor pleegzorg zou voelen? Ook zij zijn welkom om informatie op te vragen of een informatieavond bij te wonen.