Pleegouders

Pleegzorg in Flevoland

Pleegouders zijn bijzonder en nodig
Opgroeien doet een kind het liefst in zijn eigen omgeving. Maar soms kan dat even niet. Er is een grote groep kinderen tussen de 0 en 18 jaar die om allerlei redenen niet meer thuis kan wonen. Ze hebben voor korte of lange tijd een ander thuis nodig. Een pleeggezin kan voor deze kinderen een uitkomst bieden.

Informatieavond

Wilt u meer informatie ontvangen, laat het ons weten:
- via het contactformulier,
- per e-mail pleegzorg@vitree.nl
- of kom vrijblijvend naar een informatieavond.

Kent u iemand in uw familie, vrienden- of kennissenkring die misschien wel voor pleegzorg zou voelen? Ook zij zijn welkom om informatie op te vragen of een informatieavond bij te wonen.

Super gewone mensen gezocht!
Kijk op www.supergewonemensengezocht.nl

Gewoon is het nieuwe super
Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder. Irene een ervaren pleegouder zegt: ‘Ik voel me als een vis in het pleegzorgwater, ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Iedereen die twijfelt, moet maar eens naar een informatieavond gaan.’ De campagne richt zich op mensen die wel eens over pleegouderschap hebben nagedacht, maar denken dat ze niet in aanmerking komen. Getrouwd, samenwonend of alleenstaand, homo of hetero, arm of rijk, autochtoon of allochtoon, twintiger of senior, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat u er kunt zijn voor een pleegkind.
Wilt u weten waar een pleegouder aan moet voldoen? Doe de pleegzorgtest 


Lees hier het verhaal van Tsjesjen, pleegmoeder van 66 kinderen