Als je kind in een pleeggezin woont … moeders vertellen

 

De kinderen van Truusje en Siobhan groeien op bij pleegouders. Hoe het is om in de meest pijnlijke fase van je leven de zorg voor je kinderen te moeten overlaten aan pleegouders, hoe een vorm van co-ouderschap het leven van je kind kan verrijken en meer, vertellen zij openhartig in de nieuwste podcast van Engage the Village.

Ook in deze podcast een beschouwing van Dr. Martine Noordegraaf, lector Jeugd en Gezin die onderzoek doet naar de jeugdhulp aan gezinnen en zich met hart en ziel inzet voor het opleiden van professionals.
“Eigenlijk is het om ons kapot te schamen” is haar eerste conclusie als het er om gaat hoe we ondanks alle inzet en goede bedoelingen toch vaak de plank mis slaan in het samenwerken en samen zorg dragen met de ouders van uithuisgeplaatste kinderen. Het kan stukken beter. Truusje en Siobhan vertellen ons in deze podcast hoe. Verhalen die moeten worden gehoord.

Spoken word
Onder de Vleugels is een spoken word, een prachtig filmpje dat kunstenaar Rik Zuthen (De Droominee) maakte naar aanleiding van de verhalen van Truusje en Siobhan. De uitvoering kunstzinnig in beeld gebracht en vertolkt door Siobhan en de Droominee.

Engage the Village is een creatief en duurzaam project over de verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen. Een initiatief van kunstenaars collectief Broedgebied en Triade Vitree in samenwerking met partners en betrokkenen uit de wereld van pleegzorg uit het hele land.