Beweging, creativiteit en contact tijdens Coronacrisis

 

“Samen bewegen en nieuwe goede herinneringen maken heeft een therapeutisch effect voor kinderen en jongeren met een hechtingsstoornis of trauma”, vindt groepsleidster Inge. Bij de 24-uurs behandelgroep wordt druk geïmproviseerd nu de kinderen niet naar school gaan vanwege de coronacrisis. De kinderen blijven in beweging, zijn creatief bezig en ook de jongeren die thuis zijn worden niet vergeten. Het team heeft elkaar daarbij hard nodig.

Contact houden met jongeren

chocolaatjes voor huisbezoek

Gisteren heeft de groep een bezorging gedaan bij twee jongeren die thuis zijn. Een pakketje met een puzzel en chocolaatjes werd daar afgeleverd. De ene jongere was al aan het ‘oefenen’ om weer volledig thuis te wonen. De andere jongere had na een weekend thuis lichte hoest-klachten en moest dus daarom bij de ouders blijven.

Inge: “Aan de deur, op gepaste afstand, hebben we de ouders even gesproken. Ik merk dat ze het prettig vinden dat wij contact houden. Zij voelen zich gesteund en wij kunnen een beetje meekijken hoe het gaat.”

wandelen met hond tijdens coronacrisisBewegen

Uiteraard zijn er ook beweegmomenten. Groepsleidster Jeanet is met de hond van de ouders van een van de cliënten en de groep naar het bos gegaan. Bomen klimmen, rennen achter de hond aan, heerlijk!

Creativiteit tijdens Coronacrisis

Door de Coronacrisis is er ook wat tijd voor grote projecten. Dus met collega Joyce wordt hard gewerkt met pallets. De kinderen zijn erg trots op hun gemaakte dingen. knutselen met pallets tijdens coronacrisis

“Afgelopen week hebben we als team veel beslissingen moeten nemen. We hebben gesproken over onze mogelijkheden, maar ook ons afgevraagd ‘wat als er een besmette collega of cliënt bij ons is?’. We merken dat we onze collega’s hard nodig hebben, werken in een fijn team is dan super. Iedereen heeft zijn kwaliteiten.

 

Meer informatie over onze behandelgroepen.

Ons volledige aanbod voor de jeugd en gezin.