Bij Vitree in gesprek blijven over het Coronavirus

 

De mondkapjes die gemaakt werden met de groep jongeren

Op internet is veel zin en onzin te vinden over het Coronavirus. Dat wordt ook gemerkt op de 24-uurs behandelgroep voor jongeren in Kampen. Groepsleidster Inge heeft hier ook mee te maken. “De jongeren komen steeds met allerlei ideeën over Corona die vaak niet kloppen. Onjuiste informatie op internet draagt hier ook aan bij.”

De kinderen denken bijvoorbeeld dat ze helemaal niet ziek kunnen worden als ze een mondkapje dragen, of dat de ziekte door gemene mensen in de wereld is gebracht. Inge: “Ook hebben sommigen het idee dat iedereen die hoest corona heeft. Je durft bijna je keel niet meer te schrapen.”

Groepsleiders Vitree bespreken Coronavirus

De jongeren tussen 9 en 15 jaar kunnen nu niet naar school, dus ze blijven op de groep. Inge bespreekt met de jongeren veel over Corona. “We praten over wat waar is en wat niet. Onder ‘schooltijd’ hebben we mondkapjes gemaakt. Niet voor medisch gebruik uiteraard, maar om zo het gesprek gaande te houden. Op die manier hebben zij de gelegenheid hun vragen te stellen over het virus en wij kunnen ze veel uitleggen. Daarnaast blijven we op deze manier aan vaardigheden werken zoals meten, knippen en luisteren.”

Meer nieuws over het Coronavirus binnen Vitree