“Wat Djerrel doet, dat kan gewoon niet”

 

Djerrel (15) of liever gezegd DJ Flareon woont inmiddels 8 jaar op Urk, bij zijn pleegouders Frans en Gretha. Djerrel die zichzelf omschrijft als “iemand die liever af en toe alleen is” vanwege zijn autisme, blijkt een zeer getalenteerde striptekenaar. Met dit filmpje raakte hij onlangs het hart van zijn pleegzorgbegeleider Elsbeth, die met zijn toestemming Djerrels werk graag onder de aandacht van meer mensen wil brengen.

Tekenen op ritme van muziek
Tekenen deed hij altijd al maar zo rond zijn 14e ontdekte hij de zogenaamde anime-stijl waar hij supergoed in bleek te zijn. Op de vraag hoe hij geïnspireerd wordt tot het creëren van zijn stripkarakters vertelt hij slechts:”Ik teken op het ritme van muziek”.

Zijn oma, die zelf menig tekencursus heeft gevolgd, zegt met trots en verwondering over zijn werk:”Wat Djerrel van nature doet dat kan gewoon niet, dat kun je eigenlijk alleen maar leren op een cursus en door heel veel te oefenen.”
Op zijn eigen Youtube kanaal DJ Flareon deelt Djerrel zijn creaties en tekenfilmpjes.

Djerrels droom voor de toekomst? Een creatieve opleiding doen en striptekenaar worden … Oh ja, en graag heel veel volgers op Youtube!

Volg DJ Flareon op Instagram en Youtube