Eenzaamheid onder aandacht bij theatergroep in Almere

 

ALMERE – Langdurige eenzaamheid is ongezond, zowel fysiek als mentaal. Eenzaamheid is een groeiend probleem, dat zich veelal achter gesloten deuren manifesteert. Theatergezelschap BonteHond wil aandacht geven aan dit onderwerp met ‘Een Maatje of een Praatje’. Een theatrale route met ontmoeting waar -aan de hand van theater, beeld en interactie- vragen over en oplossingen voor eenzaamheid worden gezocht. De wandelroute vindt 22 december plaats in Almere.

Eenzaamheid treft iedereen

Een Maatje of een Praatje is een theatrale route tegen eenzaamheid. Voor iedereen, want we komen er allemaal weleens mee in aanraking; voor even of voor lang, van een afstand of dichtbij, van meegemaakt of horen zeggen. En eenzaamheid treft niet alleen ouderen, ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam.

De wandelroute begint bij een vraag en leidt naar een antwoord. Onderweg vind je sneeuwbollen, verhalen, een koor, koetjes, kalfjes en warme dranken om je hart aan te warmen. Aan het einde van de route is er ruimte voor een ontmoeting, want ‘oneenzaam’ zijn doe je samen.

Deelname is gratis

Een Maatje of een Praatje vindt plaats op 22 december 2019 in Almere. Deelnemen aan Een Maatje of een Praatje is gratis. Je kan je aansluiten zolang er plek is, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje kun je je inschrijven.

Vitree ondersteunt een intiatief als deze graag.

Kijk voor meer informatie op: www.bontehond.net/een-maatje-of-een-praatje

eenzaamheid: een maatje of een praatje

Samenwerking

Dit evenement is mogelijk gemaakt door:

Jeugdtheaterschool Almere
Humanitas
VMCA
Stad en Natuur
De Schoor
Vitree