Eerste podcast en liedje over de verhalen van eigen kinderen van pleegouders

 

Op een dag besluiten je ouders om pleeggezin te worden. Er komt een pleegkind bij, of twee … of meer zelfs. In jouw gezin, in jouw leven. Eigen kinderen van pleegouders vertellen in een serie podcasts, wat opgroeien met een pleegbroer of een pleegzus voor hen betekent. Verhalen over vriendschap, veranderingen en veerkracht.

Met het kunstproject Engage the Village brengen de kunstenaars van Broedgebied, samen met Vitree de eindeloze verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg dichterbij de samenleving. Verhalen van kinderen, vaders en moeders, pleegouders en iedereen daar omheen. En om te beginnen, de verhalen van eigen kinderen van pleegouders.

Eigen kinderen van pleegouders deelden in een online meeting hun verhalen met Wouter, Tabitha en Charissa, kunstenaars van Broedgebied. Wouter maakte er een eerste podcast van, Charissa toverde hun portretten om tot kunstwerkjes en Mariam en Anne-Roos – het duo ‘Boter bij de Vis’ schreven er het prachtige muzieknummer ‘Hoe je een huis bouwt’ over.

Beluister hier de podcasts en liedjes

Deze podcast en dit muzieknummer zijn de start van een serie verhalen en liedjes die Vitree en Broedgebied binnen het project Engage the Village in de komende tijd samen gaan uitbrengen. Door deze ontroerende en krachtige verhalen te delen en verder te vertellen, brengen we samen de wereld van pleegzorg dichterbij de samenleving.

Doe je mee?

Lees hier meer over het project Engage the Village

 

Engage the Village komt tot stand met hulp van st. Kinderpostzegels