Jaarbeeld 2018: Zo thuis mogelijk opgroeien

 

Zo mooi als ouders zelf verder kunnen”, zegt Esther Scholtalbers, in het Jaarbeeld 2018 van Vitree. Esther werkt met kinderen met een ontwikkelings-achterstand op Kinderbehandelcentrum NOP in Emmeloord.
Het Jaarbeeld van Vitree laat, naast haar ambitie en koers in de jeugdhulp (‘Zo thuis mogelijk opgroeien’) zo’n 20 mooie resultaten in de praktijk zien. Van preventieve jeugdhulp, zoals Sterk in de Wijk in Almere, waarbij de hulp voor meer kinderen en meer scholen toegankelijk is. Tot de ambitie om kinderen en jongeren minder en kortere 24-uurs behandeling te bieden. Bijvoorbeeld via nieuwe begeleidingsvormen, zoals in Dronten met het project Woonstart.

Vitree investeert, samen met gemeenten, om kinderen zo thuis mogelijk op te laten groeien. Als het niet bij eigen ouders kan, dan heeft een pleeggezin of gezinshuis de voorkeur. Daarom hebben we pleegouders en gezinshuisouders zo hard nodig.
In 2018 heeft Vitree aan bijna 4.800 kinderen, jongeren en gezinnen een vorm van jeugdhulp geboden. Benieuwd naar meer resultaten? Lees ons Jaarbeeld of bekijk onze kerncijfers 2018.