Welkom 1 juni: Open dag KinderBehandelCentrum

 

Op vrijdagmiddag 1 juni staat de deur van KinderBehandelcentrum (KBC) Lelystad open. Ieder is welkom om een kijkje te komen nemen.

Het KBC biedt hulp aan kinderen die vanwege specifieke problematiek of een achterstand in de ontwikkeling, specialistische behandeling en/of net een extra steuntje in de rug nodig hebben om bijvoorbeeld de stap naar het basisonderwijs te kunnen maken.

Thijmen gaat met sprongen vooruit
“Mijn zoontje liep op driejarige leeftijd al anderhalf jaar achter in zijn ontwikkeling. Op het KBC ging hij al binnen een paar weken met sprongen vooruit. Nu hij leert praten en zich kan uitdrukken met gebarentaal is hij veel minder gefrustreerd. Op het KBC is hij echt op zijn plek en wij krijgen als ouders ook tips en advies” aldus de moeder van Thijmen.

Duidelijk advies voor ouders
Ook Jaydon (3) heeft veel baat bij de begeleiding die hij krijgt op het KBC: “Toen op de peuterspeelzaal opviel dat hij wat achter liep in zijn ontwikkeling ging ik een keer kijken op het KBC en het leek me gelijk leuk voor hem. Jaydon is een vrolijkerd. Hij is altijd blij om de groepsleiding te zien en hij vindt zwemmen op de maandag geweldig. En het helpt mijn man en mij ook want we krijgen duidelijk advies hoe we kunnen omgaan met zijn gedrag. Ze helpen ons echt heel goed”, aldus zijn moeder.

Wat doet een KBC voor een kind?
Tijdens de open dag kun je zien wat het KBC biedt. Onze professionals geven presentaties en uitleg over o.a. muziektherapie, gebarenles, logopedie, Uk & Puk, werken met ontwikkelingsmateriaal, snoezelen, ballenbad, fysiotherapie, methodiek en diagnostiek, groepsbehandeling, ergotherapie, aangepast spelmateriaal en nog veel meer.

Wanneer: 1 juni
Waar: Kustrif 21 – Lelystad
Tijd: Tussen 12.45 – 16.00 uur

Voor info en vragen: kbclelystad@triade-flevoland.nl