Niet naar school, wel gezamenlijk de hond uitlaten: beweegmoment

 

Een van de jongens was oplettend en vond het Coronavirus op straat, althans…iets dat erop leek. Bij de 24-uurs behandelgroep in Kampen gaan de opgevangen jongeren natuurlijk ook niet naar school vanwege de Coronacrisis. Groepsleiding zorgt voor een dag-invulling. Een beweegmoment past daar goed in.

Coronavirus op straat

Inge (groepsleidster) vertelt: “Eén van onze jongeren is nu volledig thuis, maar als het nodig is, kan hij hier altijd terecht. Hij woont vlakbij en heeft een hond. Daar maken we nu dankbaar gebruik van. Deze jongen is er dan even uit, en wij vinden het allemaal ook leuk om de hond uit te laten, dus we wandelen lekker mee.”

Extra inzet tijdens Coronacrisis

De jongeren op deze groep, vaak met gedragsproblematiek, worden normaal gesproken 24-7 opgevangen, maar overdag zitten dan op school. De zorg voor de groep jongeren tussen 9 en 15 jaar vraagt nu dus extra inzet van de groepsleiding.

“Drie weken niet naar school is lang, niet alleen voor de jongeren, maar ook voor ons. We proberen ze in het weekend zoveel mogelijk naar ouders of verzorgers te laten gaan. Die uren kunnen we dan doordeweeks weer inzetten. Gelukkig zijn er goede contacten met de systemen om de jongeren heen.” Uiteraard worden de jongeren wel in het weekend opgevangen als dat nodig is.”

Werk van school

Inge: “De jongeren zagen het eerst als een vakantie, maar inmiddels hebben ze werk van school gekregen, dat zorgde hier en daar voor een klein beetje gemopper. We doen ons best om rond 11.00 uur een beweegmoment te hebben. Dan gaan we dus met z’n allen even de hond uitlaten en een frisse neus halen.”

Meer informatie over onze behandelgroepen.

Ons volledige aanbod voor de jeugd en gezin.