Nina woont in een gezinshuis: Dit is gewoon mijn thuis

 

 “Ik woon sinds mijn 12e in een gezinshuis van Vitree”
Nina (16)

”Ik heb nog nooit zo lang ergens gewoond. Ik ben blij dat ik hier ben, hier voel ik me veilig en ik wil hier ook blijven wonen. Nu ik ouder ben kan ik ook meer mijn eigen leven organiseren en dat vind ik heel fijn. Pas nadat ik hier al twee jaar woonde hoorde ik dat Roy er geld voor krijgt om hier met ons te wonen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het zijn werk is. Dit is gewoon mijn thuis”
Nina’s droom is een eigen kapsalon beginnen, dus volgde zij een kappersopleiding. “Met steun van Roy is het me gelukt. Ook op moeilijke momenten steunde hij mij om door te zetten met mijn opleiding en stages. Nu ik weet dat ik het kan ga ik gewoon door met plannen maken. Ik ben ik al weer aan de volgende opleiding begonnen.” aldus Nina.

 “Ik maakte vanuit het gezinshuis de stap naar zelfstandig wonen”
Pascal (18)

“Ik kwam op mijn 14e bij Vincent en Suzan wonen. In het begin vond ik het maar stomme mensen, maar al snel kwam ik erachter dat ze er echt voor mij wilden zijn. Hier leerde ik hoe ik me normaal kon gedragen en daardoor ging ik me ook beter voelen. Hoe meer ik leerde, hoe meer ruimte ik kreeg. Inmiddels woon ik op mezelf en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om in het gezinshuis te wonen.

In Kampen start Vitree een nieuw gezinshuis, lees hier meer.