Begeleiding bij contact tussen kind en gescheiden ouder

Hoe kan ik zo goed mogelijk contact houden met mijn zoon?

Peter, vader van Tim (3 jaar)

Voor wie: Gescheiden ouders waarbij de zorgregeling niet van de grond komt
Duur: 6 - 9 maanden
Locatie: Flevoland en IJsselland

Begeleide omgang tussen ouder en kind

Vitree helpt graag mee aan een goed contact tussen ouder en kind bij scheiding. Het is voor kinderen belangrijk dat ze contact houden met beide ouders wanneer er sprake is van een scheiding. Ze gaan hierdoor over het algemeen beter om met de scheiding. Ook is contact met beide ouders goed voor een verdere evenwichtige ontwikkeling.

De ouders dienen afspraken te maken over hoe de zorg voor de kinderen geregeld wordt. Lukt het, om welke reden dan ook, niet om hierover afspraken te maken en / of deze na te komen, dan kan begeleide omgang helpen. Deze begeleiding wordt eventueel aangevuld met ouderschapsbemiddeling of bijvoorbeeld gezinsbehandeling.

Aanpak

Vitree begeleidt het contact tussen het kind en de uitwonende ouder en helpt hen om de zorgregeling (weer) verder op te pakken. Het einddoel van omgangsbegeleiding is omgang tussen de uitwonende ouder en kind volgens de door ouders overeengekomen afspraken. Hieronder verstaan we face-to-face contact tussen de uitwonende ouder en het kind.

Resultaat

Het kind heeft door de begeleiding in een veilige situatie contact met de ‘uitwonende’ ouder opgebouwd.

Informatie en aanmelden

Lees hier meer informatie over de begeleiding die Vitree biedt bij de omgang tussen ouder en kind. Daarna nog vragen? Bel: 088 1787120.

Is er een andere hulpvraag voor een kind dat betrokken is bij een scheiding? Klik hier voor meer hulp. Geen scheiding, maar andere zorgen? Bekijk dan ons totale hulpaanbod.

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website