Ouderschapsbemiddeling

Hoe kom ik met mijn ex-partner tot goede afspraken voor onze dochter?

Marleen, moeder van Esmee (10 jaar)

Voor wie: Voor ouders van kinderen (0 - 18 jaar) die verwikkeld zijn in een scheiding
Duur: 8 tot 10 gesprekken (3 - 6 maanden)
Locatie: Op een locatie van Vitree, zo mogelijk in de eigen gemeente

Soms leidt een scheiding tot (ontwikkelings) problemen bij een kind. Ouderschapsbemiddeling biedt gescheiden ouders van kinderen (0 – 18 jaar) de mogelijkheid dit te voorkomen of al ontstane problemen voor het kind te verminderen. Dit doel wordt bereikt door het maken van gezamenlijke afspraken tussen de ouders.

Aanpak

Ouderschapsbemiddeling bestaat uit gesprekken op vrijwillige basis. Ze zijn echter niet vrijblijvend. De bemiddelaar luistert naar het verhaal van beide ouders, en stelt samen met ouders het kind centraal.

Hulpverleners van Vitree die een opleiding tot ouderschapsbemiddelaar hebben gevolgd voeren de bemiddeling uit. Zij hanteren standaard de methodiek Ouderschap Blijft. Daarnaast hebben onze hulpverleners expertise in: SCHIP  (gericht op verlieshantering),  MASIC  (screening op partnergeweld) en ouderonthechting. Deze kennis kan op maat worden ingezet.

Informatie en aanmelden

Vitree probeert de bemiddeling in de buurt van het gezin te organiseren.

  • Woon je in Almere-Zeewolde: klik hier voor ouderschapsbemiddeling.
  • Overig Flevoland kan hier meer over ouderschapsbemiddeling vinden.
  • Hulp nodig in IJsselland? Klik dan hier.

Heb je nog meer vragen? Bellen kan ook via telefoonnummer 088 1787120.

Tip voor kinderen

Kijk ook eens op www.villapinedo.nl: dit is een website voor kinderen van gescheiden ouders. Zij kunnen daar informatie vinden of bijvoorbeeld aan een buddy gekoppeld worden. Een buddy is een kind waarvan de ouders ook gescheiden zijn.

 

 

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website