Intensieve gezinsbehandeling – baby

Ik vind sommige dingen moeilijk om te leren, bijvoorbeeld dat Romy op tijd haar eten moet krijgen

Priscilla (19 jaar), moeder van Romy (2 maanden)

Voor wie: Jonge ouders met jonge kinderen (0 - 4 jaar)
Duur: gemiddeld 6 maanden
Locatie: Flevoland en IJsselland

IOG – baby
Een intensieve, ambulante vorm van hulpverlening in de thuissituatie. Speciaal voor jonge ouders met een baby/peuter 0 – 4 jaar. Er is sprake van problemen op meerdere gebieden die van invloed zijn op de opvoedtaken van ouders en zo ook op de ontwikkeling van de baby.

Aanpak
Stapsgewijze aanpak gericht op aanleren en/of vergroten van de opvoedtaken van ouders. De methodiek bestaat uit modules, in de uitvoering praktisch, visueel en op maat, in samenwerking met ouders. De hulpverlener komt 2x 2uur per week bij de jonge ouders thuis.

Resultaat
Uithuisplaatsing van de baby/peuter wordt voorkomen. Opvoedvaardigheden en draagkracht van de ouders zijn vergroot. De opvoedingssituatie van de baby/peuter is gewaarborgd.

Informatie en aanmelden
Lees hier meer.

088 1787000

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website