Reacties op jeugdzorg op Facebook

 

Artikel op FacebookNa een lange werkdag zit ik ‘s avonds op de bank. Ik beantwoord nog een paar mailtjes waar ik die dag niet aan toe ben gekomen en schenk wat te drinken in.

Kindermishandeling

Ik pak mijn telefoon en plof op de bank. Ik open Facebook om te zien wat er zoal gebeurd is vandaag. Al scrollend valt mijn oog op een artikel. Een artikel over kindermishandeling. Ik open het en ik begin het verdrietige verhaal te lezen. Als hulpverlener ben ik altijd nieuwsgierig naar wat er achter het verhaal uit het artikel zit.

‘Jeugdzorg was betrokken’

Dan lees ik de zin ‘jeugdzorg was betrokken’. Het valt me op dat dit de laatste maanden steeds vaker genoemd wordt. Spijtig genoeg blijkt ook nu tijdens deze coronacrisis dat er steeds meer kinderen in onveiligheid opgroeien.

Ik denk nog even na over het artikel en ik klik het weer weg. Daarna wordt mijn belangstelling gewekt door de honderden reacties die eronder staan. Ik open het en ik begin te lezen. Reageerders zeggen dingen als ‘Jeugdzorg maakt altijd alles kapot’. ‘Jeugdzorg werkt alleen maar naar uithuisplaatsing toe’. En ‘Tuurlijk heeft jeugdzorg steken laten vallen, ze doen niet anders’.

Ik had betrokken kunnen zijn

Van die hulpverleners die zo zwart neer worden gezet, had ik er een van kunnen zijn. Ik had diegene kunnen zijn die betrokken was bij dit verdrietige verhaal. Toch heb ik wederom vandaag mensen weer een stapje verder geholpen.

Met hart en ziel

Ik moet me inhouden om niet overal op te reageren want het voelt onrechtvaardig. Ik besluit het weg te klikken. Het enige wat ik hoop is dat de hulpverleners achter deze casus al deze reacties niet lezen. Want ook deze hulpverleners zullen zich met hart en ziel hebben ingezet!

 

Sissy, gezinshulpverlener