Het verhaal van Davy

“Door met elkaar te praten begrijpen we elkaar beter"

Samen met zijn zusje Kimberly (11) woont Davy (15) bij zijn moeder. Davy is een jongen die erg druk en opstandig kan zijn. Dit is nog verergerd sinds zijn ouders drie maanden geleden gescheiden zijn. Zijn moeder weet niet meer hoe ze er voor kan zorgen dat Davy beter naar haar gaat luisteren. Het botst steeds meer tussen Davy en Kimberly en dat zorgt voor veel ruzies in huis.

Met de hulp van een gezinshulpverlener worden er afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat het voor Davy duidelijker wordt wat zijn moeder van hem vraagt. Ook praat de gezinshulpverlener met Davy en Kimberly over de scheiding. Moeder en Kimberly leren meer over het drukke gedrag van Davy. Dit zorgt ervoor dat ze elkaar beter begrijpen en daardoor nemen de ruzies af.

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website