Het verhaal van Marije

"Ik heb het gevoel dat ik het nooit goed doe bij mijn ouders"

Bij Marije (15 jaar) zijn de laatste jaren veel dingen mis gegaan. Regelmatig ruzie thuis, spijbelen van school en omgang met (volgens haar ouders) verkeerde vrienden. Er is thuis begeleiding geweest om te proberen de situatie te verbeteren maar dat heeft niet geholpen. Marije heeft het gevoel dat wat ze ook doet het toch niet goed is, dus gaat ze nog minder naar school. Ook thuis is ze weinig, ze gaat liever met haar vrienden chillen want daar is het tenminste gezellig. Haar ouders weten niet meer wat ze moeten doen en zijn bang dat Marije zo de verkeerde kant op gaat.

Gezamenlijk wordt besloten dat het beter is als Marije voorlopig niet meer thuis woont en dat ze op een groep van Vitree geplaatst wordt. Op deze neutrale groep kan Marije met een schone lei beginnen en door middel van vaste regels en afspraken haar dagelijkse ritme en school weer oppakken. Samen met Marije en de groepsleiding wordt er gekeken naar die dingen die wel goed gaan en die worden ook beloond. Met Marije worden leerdoelen vastgesteld voor die dingen die ze nog moeilijk vindt. Ook wordt er samen met Marije en haar ouders gewerkt om het contact met thuis weer beter te laten lopen door regelmatig een weekend thuis door te brengen.

Uiteindelijk wordt er gekeken of Marije weer thuis kan gaan wonen of dat het beter is dat ze doorstroomt naar een vorm van wonen met zelfstandigheidstraining.

 

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website