Themabijeenkomst Contact ouders en kind van wezenlijk belang?

Locatie: Het Ruim 2, Almere
Datum: 21 september 2018, van 9.30 - 11.00u

Deze bijeenkomst staat in het teken van pleegkinderen en hun biologische ouders. De band tussen pleegkinderen en hun biologische ouders is blijvend, wij spreken hierbij vaak van een bloedband of een verticale band. Door het erkennen van die band, kun je het pleegkind helpen zich in jouw pleeggezin te hechten.
Maar hoe kun je ruimte geven aan loyaliteit en de eigen identiteit van het pleegkind? En hoe kun je het contact met biologische ouders vormgeven en bevorderen, rekening houdend met onmacht van ouders en daarbij ook goed voor jezelf zorgt?

Deze avond wordt verzorgd door twee systeemtherapeuten van Vitree, nl. Katharina Schulz en Marianne Groen. Zij werken dagelijks met verschillende familiesystemen en onderzoeken wat de onderliggende patronen zijn. Bij systeemtherapie worden de krachten gebundeld.

Voor wie: Pleegouders

Aanmelden: via f.hesp@vitree.nl

Inloop vanaf 9.15u
Van harte welkom!

Ook namens onze kinderen en jongeren:
bedankt Nationaal Fonds Kinderhulp!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Getrouwd, samenwonend, alleenstaand, het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat je er kunt zijn voor een pleegkind. Pleegouders zijn hard nodig! Iets voor jou of jullie?

Pleegouder worden

Gewoon naar school gaan, weerbaar zijn, lekker in je vel. Daarvoor zijn de trainingen en ondersteuningstrajecten van Oké op school.

Bezoek de website