Samen (op)groeien in een gezinshuis

 

Samen opgroeien in een gezinshuis. Davey (17) en Pascal (17) vertellen erover in de uitzending bij Omroep Flevoland.

Davey is de jongste zoon in het gezin van Suzan en Vincent Regterink. Pascal kwam er later ook wonen. Hij zegt van zichzelf: “Ik kwam als een ‘probleemjongere’ maar eigenlijk was ik gewoon een beetje anders. Hier heb ik geleerd hoe het ook kan. Als ik hier niet was gekomen zou het denk ik niet goed met me zijn gegaan. Ik woon nu zelfstandig maar het gezinshuis is mijn thuis’.

Als gezin vangen Suzan en Vincent kinderen op in hun gezinshuis.
Professionele ouders in een gewoon gezin. Gezinshuisouder Suzan: “We zijn begonnen als pleeggezin. Nu als gezinshuisouder ben ik de professionele opvoeder geworden. Ik ben een spin in het web, er zijn duidelijke lijnen, ik kan observeren, rapporteren en ik ben echt onderdeel van het professionele netwerk rondom de kinderen. Ik vind dit het leukste beroep ter wereld.  Ik zie onszelf als een gewoon gezin met extra kinderen”.

Ook gezinshuisouder worden? Meer weten? Lees onze vacature