Op zoek naar meer soorten pleegouders in Week van de Pleegzorg

 

Vitree doet mee aan de landelijke Week van de Pleegzorg en steunt de nieuwe campagne Open je Wereld. We zoeken pleegouders in alle soorten en maten, ongeacht leeftijd, geaardheid of burgerlijke stand. Om meer kinderen meer kansen te geven, zijn jaarlijks zijn landelijk 3.500 nieuwe pleegouders nodig. Luister hier naar de uitleg van Sylvia Huisman op Omroep Flevoland.

Pleegzorg Nederland start tegelijk met de Week van de Pleegzorg de nieuwe campagne ‘Open je wereld’ die aandacht vraagt voor het belang van voldoende pleegouders. Vitree wil graag net als Pleegzorg Nederland dat kinderen die niet bij eigen ouders kunnen wonen, zo thuis mogelijk kunnen opgroeien bij pleegouders. Een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Een tekort aan beschikbare pleegouders betekent dat dit niet altijd mogelijk is.

Soorten pleegouders

Het tekort aan pleegouders betreft niet alleen het aantal beschikbare mensen, maar ook het gebrek aan variatie in type pleegouders. Veel mensen weten niet dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn. Velen denken bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Door mee te doen aan de campagne willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd.

Aftrap campagne

De campagne wordt woensdagochtend 30 oktober afgetrapt door radio-dj Gijs Staverman, zelf pleegouder. Hij verzorgt de onthulling voor en speciaal voor de campagne ontwikkelde ‘noodbox’. Een levensgrote rode doos, waarin een kind (red. acteur) slechts door een raampje naar buiten kijkt. De noodbox staat symbool voor de situatie waarin een kind niet veilig kan opgroeien. Deze situatie prikkelt voorbijgangers om met het kind in gesprek te gaan en naar zijn/haar verhaal te luisteren.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Doe hier de test van Pleegzorg Nederland.
Bij Vitree kun je informatie aanvragen over het pleegouderschap. Dan krijg je dit thuisgestuurd.